Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης

 

Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης ιδρύθηκε το έτος 1982 από μια ομάδα πρωτοπόρων μελισσοκόμων του Νομού Ρεθύμνης.
Σαν στόχο είχαν την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Πολύ γρήγορα ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης κατάφερε να αποτελέσει σημείο αναφοράς των μελισσοκόμων του Νομού και όχι μόνο, αντιμετωπίζοντας δύο πολύ σημαντικά προβλήματα:   α) Την προμήθεια αναλώσιμων προϊόντων σε χαμηλές τιμές για του όλους τους μελισσοκόμους και όχι μόνο για τα μέλη του Συνεταιρισμού και  β) Τη συνεχή επιμόρφωση των μελισσοκόμων του νομού μας.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης  κατάφερε, συνεχίζοντας την δημιουργική του πορεία, να ξεπεράσει τα όρια του Νομού Ρεθύμνης.

Υπήρξε οργανωτής και συνδιοργανωτής πολλών συνεδρίων και εκπαιδεύσεων μελισσοκομίας σε περιφερειακό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο. Παράλληλα συμμετέχοντας σε πολλές επιτροπές βοήθησε στην από κοινού αντιμετώπιση  προβλημάτων της μελισσοκομίας  συνεργαζόμενος με άλλους μελισσοκομικούς φορείς της Ελλάδος.Επίσης, λειτουργώντας εργαστήριο μελισσοτροφών συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά τους μελισσοκόμους παρέχοντας ποιοτικά εγγυημένες και οικονομικά συμφέρουσες μελισσοτροφές.

Κορυφαία διαδικασία για το Συνεταιρισμό μας υπήρξε ο από την αρχή πρωταγωνιστικός ρόλος που έπαιξε στην αναγνώριση του Πευκοθυμαρόμελου Κρήτης ως Π.Ο.Π.  Έχοντας την ευθύνη της προώθησης του φακέλου, εκπροσωπώντας τους μελισσοκόμους της Κρήτης, κατάφερε, σε συνεργασία με το εργαστήριο μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών των Κρητών Μελισσοκόμων.

Σήμερα, που η μελισσοκομία της Κρήτης καλείτε να λειτουργήσει σε μια νέα βάση, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του μέλλοντος,  έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων δεκαετιών δράσης,  αλλά και γνώση της παρούσας κατάστασης , προσπαθούμε  να συνεχίσουμε την δημιουργική μας πορεία, εργαζόμενοι αδιάλειπτα και μεθοδικά, προκειμένου να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι  για όλους τους μελισσοκόμους της Κρήτης και συνολικά για τον τόπο μας.